Specialistische heesterskwekerij

Over Van Lieshout Potcultuur

Een vertrouwd adres

Camellia

Sinds de start in 1987 zijn wij een vertrouwd adres voor heesterplantgoed van hoge kwaliteit. Wij kweken heesterplantgoed in verschillende soorten en maten. Wij zijn gespecialiseerd in de soorten Photinia, Camellia, Ilex, Lagerstroemia en Prunus. Daarnaast bestaat ons assortiment uit enkele andere heestersoorten en proberen wij regelmatig nieuwe soorten toe te voegen.

De heesters komen als stek bij ons binnen en kweken we gedurende een jaar op. Vervolgens verkopen we de producten aan kwekerijen en de handel in binnen- en buitenland die met de planten verder gaan zodat deze geschikt zijn om aan te bieden aan de eindgebruiker, onder meer via tuincentra. Voor het kweken van de heesters hebben wij 13.000 m² kasruimte en 5.000 m² containervelden tot onze beschikking.

Beperkt assortiment in grotere aantallen

Photinia

We zijn gekrompen in assortiment om grotere uniforme aantallen aan te kunnen bieden.

Ilex crenata 'Caroline Upright' verdient speciale aandacht. Met deze soort trachten wij het Buxusprobleem (schimmelziekten en de buxusmot) op te lossen. Het is een kleinbladige hulstsoort die zich uitermate goed leent voor hagen, bollen, pyramiden en dergelijke. Onze capaciteit van dit artikel ligt momenteel op 500.000 stuks.

U bent van harte welkom

Prunus

Indien u geïnteresseerd bent in ons uitgangsmateriaal, bent u altijd van harte welkom om de planten bij ons op de kwekerij te komen bekijken. Op die manier kunt u zichzelf overtuigen van onze kwaliteit. Gelieve vooraf contact met ons op te nemen zodat we u persoonlijk kunnen rondleiden en uw vragen direct kunnen beantwoorden. Op verzoek sturen we graag een foto van het gewenste product naar u op.

Via deze website kunt u altijd onze actuele voorraadlijst raadplegen. Op al onze leveringen zijn de voorwaarden van HBN van toepassing.

Vragen of opmerkingen?

Heeft u vragen of opmerkingen over onze producten? Heeft u interesse in een vrijblijvend gesprek om de mogelijkheden te bespreken? Neem dan contact op met Peter van Lieshout: 06 20 39 74 38 of vanlieshout@potcultuur.nl. Wij beantwoorden uw bericht zo snel mogelijk. Graag tot ziens!

Leveringen

Van de meeste soorten zijn foto-etiketten verkrijgbaar. Ondanks dat het merendeel van de bedrijven een eigen etikettenreeks heeft, kunnen wij op verzoek zorgen voor neutrale foto-etiketten. Ook voor potmaat P9 zijn een aantal foto-etiketten beschikbaar.

Voor acties met mix deen, laag of tray sturen we u graag een aanbieding.

Alle leveringen zijn exclusief fust en af-kwekerij, mits anders is overeengekomen. Leveringen volgens HBN. Handel en verkoop ook mogelijk via het Varb-systeem van Stichting Beurshal en via veiling Flora Holland.